Quotes from the girl on fire

“Stupid people are dangerous” - Katniss Everdeen


Silence

Författare: Becca Fitzpatrick

Nora vaknar upp på en kyrkogård utan att veta hur hon hamnat där. Hon minns inget av att ha varit kidnappad, men snart inleds en intensiv jakt på vad som hänt. Vad är det för svarta "hallucinationer" Nora får och vad är det hennes familj och vänner försöker mörka när de uppmanar henne att inte titta bakåt? Jakten på hennes kidnappare utvecklas allt mer till en kamp för att stoppa en man som har makten att krossa allting som Nora och Patch har kämpat för - och deras kärlek - för evigt!

Finns det någon bättre Bad-Boy än Patch? Svar NEJ! I denna boken får vi lära känna honom på nytt eftersom Nora inte minns honom. Vilket är helt okej för det gör bara att jag älskar karaktären ännu mer! Vilket jag tror att även Nora gör. Jag tycker att det är väldigt spännande att följa Nora och hur hon försöker hitta tillbaka till sig själv och så klart Vee som alltid är där för att lätta upp stämningen för Nora. Vi läser (som i de tidigare böckerna hush hush och crescendo) ur Noras perspektiv, det älskar jag för då får man ta del av så mycket mer i handlingen. Boken bjuder på en hel del humor men även känslofyllda episoder!Tempot är högt i boken, som jag gillar, men ibland så händer saker och ting så snabbt att det blir något svårt att hänga med. Men allt som allt är det en lättläst bok, i alla fall på engelska!

Jag älskar början, hyllar mitten, prisar slutet. Mycket bättre än tvåan! Denna boken gav verkligen något till mig, på något speciellt sätt. Tack vare dess berättarperspektiv blir det som att jag går in och är Nora. Denna bok ligger på den nivån att när jag läser ser jag allt framför mig, vilket bara händer i riktigt bra böcker. Jag rekommenderar er alla att läsa den här boken. (Helst också på engelska eftersom det är orginalspråket!)

Köp den
på svenska: Adlibris eller Bokus
på engelska: Adlibris eller Bokus


BETYG: 5/5


SilenceTHE HUNGER GAMES (FILMEN)

I går var jag på premiären av THE HUNGER GAMES! Jag har aldrig varit taggad inför en film, det var så händerna skakade hela dagen bokstavligen talat. Jag kunde också känna hur hjärtat bultade i bröstkorgen och jag väntade på att bli besviken, det blev jag inte! Den var så FRUKTANSVÄRT ÜBERBRA! Bästa filmatiseringen EVER!

Några saker jag vill kommentera:

Jennifer Lawrence skådespeleri: Jag skäms lite över att inte ha upptäckt henne tidigare hon var fantastisk!
Josh Hutcherson som Peeta: Jag var tveksam men det blev perfekt!
Effie Trinket: Elizabeth Banks var fantastisk i denna roll!
Reapingen: Jag hade inte tänkt så mycket på den och hur den skulle bli i filmen men jag fick en riktig klump i halsen som var svår att hålla tillbaka!
The Capitol: Fantastiskt! Super! Det var det häftigast jag har sett. Invånarna, man märkte hur mycket de verkligen älskar Hungerspelen och att de inte ser det dåliga i det, färgglada och oskuldsfulla!
Rues död: Mitt hjärta krossades när det hände och, jag erkänner att jag grät en skvätt när Kattniss täckte henne med blommor.
Senecas död: Jag hade inte förväntat mig att få se detta i den första filmen, trodde det skulle bli i den andra. Det var genialiskt!
LISTAN FORTSÄTTER!

De två saker jag kan säga direkt att jag saknade var:
Madge: Jag fattar att det är svårt att förklara henne om man inte kan läsa Katniss tankar men ändå!
Slutet: Det var inte likadant! Det var lättare, inte lika jobbigt fast jag saknade det lite och man fick inte reda på att hon faktiskt "ljög" hela tiden!

Som jag sa förut så var detta den bästa filmatiseringen någonsin och om man var uppmärksam så såg man att det stog "Suzanne Collins" på vart och vartannat ställe! Om man ska summera det: SE DEN!! Jag har redan bestämt att jag ska köpa den direkt när den kommer ut!
Bio-tajm!

Sitter nu i biosalongen och väntar på att filmen ska starta! Spännande, spännande...

THE WORLD WILL BE WATCHING!Biljetterna!

Nu har jag mina biljetter till premiären i morgon! om 23 timmar och 40 minuter sitter jag i biosalongen! LÄNGTAR!!

Noras Val?

Jag har läst ut Silence nu (recension kommer!) och fick syn på att den snart kommer på Svenska! Men seriöst "Noras Val"? Titeln är visserligen passande men den passar ändå inte in i serien! Tur att de i alla fall har behållit omslaget! Fast nu ser jag att de har tagit bort den symboliska röda fjädern som finns med på alla böcker! AJA BAJA!

Noras val

BOOKED!

Nu har jag bokat biljetter till THE HUNGER GAMES! GAAH!! Jag och min kompis har bestämt oss för att ta en lyxlunch på håltimman för att tagga upp oss inför THE BIG NIGHT!!

Ger er trailern en gång till!

Finaste omslaget!

Jag hittade den här boken och den intresserade mig direkt!
Kolla bara vad snyggt det är!!

The Missing

Jag som går en medielinje ger beröm till fotografen!!
Boken har dessutom skrivits upp på min att-läsa-lista!

Promoting

Tänkte "promota" lite inför en ny sak som kommer snart: RE-READ
Detta handlar om att jag ska läsa om en bok och kommer då att ge en ny recension på den, efter att förhoppningsvis fått en ny inblick i boken. Det kommer att komma som en ny kategori så ni lätt kan komma åt den rätta recensionen!

Vad är din läshastighet?

Ta testet för att se hur snabbt du läser. Observera att testet är på engelska!
Klicka på bilden för att ta dig till testet!

ereader test

6 dagar kvar!

Med sex dagar kvar till hungerspels premiären ska jag ge er ett välkänt citat från Peeta Mellark:
“I'm more than just a piece in their Games.”Har läst lite nu

Nu har jag läst lite ur Silence, cirka 180 sidor. Den är superspännande och gör att jag faller för Patch "all over again"!

Mockingjay

Författare: Suzanne Collins

Rebellerna har gjort uppror. Katniss är räddad. Distrikt 12 ligger i ruiner. Peeta är kvar i huvudstadens våld. Finns verkligen distrikt 13? Kommer Katniss och Peeta att återförenas eller tar huvudstaden Peeta från henne. Var är hennes mamma och lillasyster? Och vilka andra från distrikt 12 har undkommit?

Detta är den tredje och sista boken i hungerspelen-trilogin (tidigare böcker: Hungerspelen, Fatta eld) den utspelar sig, likt de andra, i framtiden där Amerika har blivit diktaturen Panem. Skillnaden från de andra böckerna är att denna inte utspelar sig i en arena utan i ett krig. Vi fortsätter att följa Katniss, som inte längre har ett hem. Hon blev räddad ur sitt andra Hungerspel medan Peeta blev tagen av ”the Capitol” (huvudstaden). Nu står hon inför ett val, att bli rebellernas Mockingjay eller inte.
Jag läste boken på engelska, vilket jag rekomenderar, jag tycker att språket var enkelt att förstå och det var inte många ord man behövde slå upp. Jag gillar böcker som är skrivna i jag-form därför att jag tycker att man blir mer som en delaktig person i handlingen då.
Jag älskar denna trilogin! Denna bok är välskriven och oförutsägbar, man vet aldrig vad som kommer att hända på nästa sida. Det var många dödsfall som jag inte hade räknat med men som gjorde historien mer verklig, speciellt eftersom boken handlar om ett revolutionskrig. Slutet ger mig verkligen ett avslut på historien, jag känner inte att jag lämnas med frågetecken.
Det är bra att det är Suzanne själv som skriver manuset till filmen, då kanske den inte blir lika förstörd som andra böcker har blivit i filmskapandet.
Jag tycker verkligen att detta är en bok(serie) alla borde läsa ung som gammal!

Köp den på engelska: Adlibris eller Bokus
Köp den på svenska: Adlibris eller Bokus

Betyg: 5/5


Mockingjay (inbunden)

Ursäkta mig!

Det var ett strömavbrott i tisdags(?) som pajade vårat internet hemma så det är därför jag har varit lite inaktiv!

GOOD NEWS ALLIHOPA! Mina efterlängtade böcker har kommit!

Silence och Mer än ögat ser


Den som väntar på något gott...

Väntar aldrig för länge, eller är det alltid? Jag sitter här och räknar timmarna tills jag får mina böcker och jag vågar inte riktigt plocka upp Mockingjay i fall om att jag skulle läsa ut den och inte ha någon annan bok att läsa!

Så länge vi båda andas

Författare: Stephanie Meyer

Att vara oåterkalleligt förälskad i en vampyr är som en fantasi och en mardröm i en allt farligare verklighet. Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan. Valet att ansluta till en mörk och förförisk värld av odödlighet eller att fortsätta ett mänskligt liv har blivit den tunna tråd som vampyrernas och varulvarnas öde hänger på. Bellas val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade.

Jadå den sista boken i Twilight-serien, vad ska man säga? Jag gillar den bättre än de andra böckerna och det är nog den enda bok som jag läst flera gånger. Jag gillar serien bäst på engelska men jag tycker även om den på svenska. Det blir ofta lite velande i långa böcker, vilket det man märker här. Det hela planeringen av den stora ”fighten” blir lite väl utdragen.

Jag gillar att boken är indelad i tre delar och att man får se det ur tre olika perspektiv (en människas, en varulvs och en vampyrs) fast när jag läste boken första gången blev Jacobs del lite tråkig. Varulvarna är ju förstås viktiga och jag insåg ju ganska snabbt att jag inte ville läsa om den perioden ur Bellas synvinkel eftersom hon spenderar det mesta av den tiden i en soffa eller liknande. Till skillnad från de andra tre böckerna (om jag kunde drömma, när jag hör din röst och ljudet av ditt hjärta) så är det mer utav familjeproblem än från någon utomstående, det gör också boken lite sämre. Språket är lätt att förstå men jag gillar inte översättningen i böckerna, vilket jag sällan gör!

Jag vet inte om boken har något speciellt budskap, men det skulle väl vara kärleken övervinner allt. Detta kommer jag fram till genom att tänka på hur svårt Bella och Edward har det så lyckas de alltid komma förbi det.

Filmerna är ju sådana filmer man måste se även om man nödvändigtvis gillar dem. Men av filmerna är nog min favorit den senaste (Breaking dawn part I), det blir ofta så när man gör två filmer av en bok att man får med mycket mer av bokens ”själ”.

Jag rekommenderar denna bok till sådana som gillar detta med ”förbjuden kärlek” och tjej faller för mystisk kille. Jag skulle placera just denna bok för personer som åtminstone är över 14 år, därför att det är så pass grova scener i den!

Köp den på bokus eller adlibris!

Betyg: 4.5/5


Blogglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Något slags lässtopp?

Jag har någon sorts funktion i huvudet som gör att när en bra bok/serie lider mot sitt slut slutar jag helt enkelt att läsa den! Upplever det nu med Mockingjay/Revolt, vet inte om det är något känt syndrom än, men vem vet, en dag kanske?