Moving on!

Om ni undrar varför jag har varit lite frånvarande så är det för att jag har hållit på att flytta bloggen! Allt innehåll finns kvar plus att det finns nya saker som ni kan ta del av!

Nya adressen: http://minbokochjag.blogspot.se/

Hoppas ni gillar det!

Det går segt...

De senaste veckorna har varit fyllda med skolgrejer, redovisningar och lite resande till platser utan internet, dvs lite bloggande och lite läsande. Men jag har ändå lyckats komma halvvägs med min omläsning av THE HUNGER GAMES-böckerna (alltså jag är halvvägs genom Catching Fire). Efter det vill jag läsa lite nya böcker, några jag har på min lista är:
- Cirklen
Cirkeln

-
the unbecoming of Mara Dyer

The Unbecoming of Mara Dyer

- Matched

http://www.adlibris.com/se/covers/M/0/14/0141334789.jpg

Tygpåse!

Här kommer lite (svartvita) bilder på en tygpåse som jag har dekorerat!

Ena sidan är full med citat från olika böcker!
På andra sidan sitter det en mockingjay (den från catching fire omslaget!! tyget är guldbrunt egentligen)Favoritcitat från President Snow

"Aim higher in case you fall short" - Visa ord från Presidenten av Panem!

WAKE

Författare: Lisa Mcmann

För sjuttonåriga Janie, är att få sugas in i andra människors drömmar inget ovanligt. Speciellt de fallande drömmarna, nakna-men-ingen-märker drömmarna, och de sexgalna drömmarna. Janie har sett tillräckligt för att räcka en hel livstid.
Hon kan inte berätta för någon om vad hon gör - de skulle aldrig tro henne, eller ännu värre, skulle de tycker att hon är ett missfoster. Så Janie lever på kanten, förbannad med en förmåga hon inte vill ha och inte kan kontrollera.
En dag faller hon in i en hemsk mardröm, en som skrämmer henne till ryggmärgen. För första gången är Janie mer än ett vittne till någon annans vridna psyke. Hon är en deltagare ....

Janie är en tjej på sjutton år som bor med sin mamma som är alkoholist, och nästan aldrig uppe. Hon har inte särskilt mycket pengar utan arbetar järnet på ett ålderdomshem för att spara ihop tillräckligt för att kunna gå på collage en dag. Inte nog med allt detta så ser hon också andras drömmar utan att de märker något.
Boken är på engelska och finns inte översatt till svenska (än så länge i alla fall!) men det är ändå ett relativt lätt språk och man fattar helheten, fast kanske inte precis exakt alla ord. Den är skriven på ett lite annorlunda vis, den är indelad i sju ”kapitel” men sedan är den också indelad i dagar och minuter. Jag störde mig på detta i början då den hoppade väldigt mycket i tiden efter bara några rader, men ju längre in i boken du kom, ju längre blev styckena och desto mindre störde jag mig på det. Den gick väldigt fort att läsa samtidigt som det kändes att jag inte missade något i historien. Fast boken är kort, 210 sidor, vilket är lite tråkigt!

När jag bestämde mig för att läsa denna bok var det för att jag ville läsa en spännande, skrämmande och bra bok, och jag ville inte att det skulle ha med vampyrer eller något annat att göra. Nu när jag har läst ut den tänker jag så här; nja, kanske inte så skrämmande, men i övrigt en bra bok. Historien kunde ha varit så bra men på grund av språket och tidshoppen så når den inte riktigt ända fram! Jag antar att den var rätt så spännande, för jag sträckläste den ju och blev lite sorgsen när den tog slut. Det var ingen ”this blows my mind”-bok som det kunde ha varit.
Men nu kan man nästan tro att jag tyckte att boken var dålig och det tyckte jag inte! Den var bra, bättre än vissa andra böcker, men den levde inte upp till mina förväntningar, och jag kommer att läsa nästa bok i serien, Fade.

Jag tycker att ni borde läsa denna bok om ni har tid över, men det finns böcker ni borde läsa först. Men det är en bra historia, något rörig på sina ställen, men annars helt okej!

Betyg: 3/5

Köp den
Adlibris
Bokus

SOM JAG NÄMNDE FÖRUT SÅ FINNS INTE BOKEN PÅ SVENSKA!

Wake