Böcker på väg!!

Dagarna har fyllts med mycket roligt estetplugg och tråkigt nog lite läsning!

Men nu är jag "on my way" igen med två nya böcker på gång:

Mer än ögat ser- Melissa Marr
Mer än ögat ser

och

Silence-Becca Fitzpatrick

Silence

ÄNTLIGEN ÄR SILENCE PÅ VÄG TILL MIG!!Underbar morgon!

Vaknar tidigt denna söndagsmorgon, märker att solen lyser ute på en blå himmel! Lägger mig sedan och läser i två och en halv timme i Suzanne Collins Mockingjay (Revolt). Finns det något bättre sätt att starta en ny dag?

Nora in action...

Jag älskar Hush Hush ,detta är en rolig konversation mellan huvudpersonen Nora och hennes bästa vän Vee:

“We don't have an address," I said, "but we do know where he works."

"Are you thinking what I'm thinking?" Vee asked, eyes brightening briefly through the haze of chemical sedation.

"Based on past experience, I hope not.”

Hoho, två till!

Två till på att-läsa-listan!

Ögat över månskäran - Libba Bray
Adlibris
Ögat över månskäran


Warm bodies - Isaac Marion

Adlibris
Warm Bodies

HungerspelenDetta är några av hungerspels-omslagen i några olika länder! Min favorit är den nedersta i mitten.

BOKREA!!!

IDAG DRAR ÅRETS BOKREA IGÅNG!
ADLIBRIS ELLER BOKUS

Funderar på att vara vaken

När jag skummade igenom på adlibris hittade jag en serie som heter "Wake", den verkar spännande eftersom den inte handlar om en tjej som är svag och normal och som sedan hittar en stark kille som omedelbart dras till varandra. Dock måste jag säga att även om jag irriterar mig på historien så är jag en total-sucker för dom!

Hur som helst, det handlar om en tjej som ser på när andra drömmer när de sover, bokstavligt talat(!), och detta är inget som skrämmer henne längre. Men en dag, eller natt(?), så deltar hon faktiskt i drömmen som skrämmer henne 'to her bone'!
Wake

The boy with the bread

Jag älskar alla karaktärerna i hungerspelen, däribland Peeta! Här bjuder jag på ett citat från honom i Catching Fire som gör att hjärtat smälter:

“I wish I could freeze this moment, right here, right now and live in it forever.”


Catching Fire

Författare: Suzanne Collins

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla...

Boken utspelar sig som den förra i framtiden, fast nu är det efter den 74:e hungerspelen, i Panem. Katniss är på väg ut i landet på hennes victory tour (vet inte vad det heter på svenska!) där hon ställs på prov på riktigt av huvudstaden. Nu är det inte bara hon som kan bli skadad av huvustadens grymma straff, utan även hennes nära och kära! Språket (Jag har ju läst den på engelska om ni missat det) är lätt att förstå och boken slukar upp en tills man blir ovetandes om omvärlden.
Katniss är starkare, mer sårbar, mer förtvivlad än någonsin. President Snow hatar henne för att hon har gjort narr av Panem och Hungerspelen, fast det verkar som att invånarna i Panem älskar henne. Det blir en fight utan dess like som genomsyrar hela boken. Självklart är Haymitch tillbaka med sitt onyktra humör som vanligt, han stöttar sina tributer som en mentor ska göra, fast på hans egna annorlunda vis.


Herregud! Jag blir sällan så här fast i en bok. Som jag har sagt i tidigare inlägg så är den fantastisk! Alla är otroliga karaktärer som lever i en hemsk men otrolig värld.
Jag läste om hur Suzanne kom på serien och Hungerspelen, det var så att hon tittade på tv och på en kanal såg hon ett program där folk tävlade mot varandra och på en annan var det bilder på invasionen i Irak, de två började smälta ihop och bildade Hungerspelen- det är fantastiskt hur våra hjärnor arbetar.
”Catching Fire” en en utav få uppföljare som faktiskt lyckas vara bättre än sin föregångare. Det är en riktig bladvändare som får en att säga ‘bara en sida till’. Det enda som jag kan säga är ett pyttelitet minus är att ibland hände det så mycket att det blir det svårt att hänga med, men boken klättrar ändå upp på en förstaplats på min bok-topp-lista.

Betyg: SOLKLAR 5:A! (eller 8/5)

Köp den:
på svenska - Adlibris eller Bokus
på engeska - Adlibris eller Bokus


Catching Fire


Catching Fire

Författare: Suzanne Collins

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla...

Herregud! Jag blir sällan så här fast i en bok. Som jag har sagt i tidigare inlägg så är den fantastisk, språket (Jag har ju läst den på engelska om ni missat det!) är lätt att förstå och boken slukar upp en tills man blir ovetandes om omvärlden. Katniss, Peeta och Haymitch är alla otroliga karaktärer som lever i en hemsk men otrolig värld.
Jag läste om hur Suzanne kom på serien och Hungerspelen, det var så att hon tittade på tv och på en kanal såg hon ett program där  folk tävlade mot varandra och på en annan var det bilder på invasionen i Irak, de två började smälta ihop och bildade Hungerspelen- det är fantastiskt hur våra hjärnor arbetar.
”Catching Fire” en en utav få uppföljare som faktiskt lyckas vara bättre än sin föregångare. Det är en riktig bladvändare som får en att säga ‘bara en sida till’. Det enda som jag kan säga är ett pyttelitet minus är att ibland hände det så mycket att det blir det svårt att hänga med, men boken klättrar ändå upp på en förstaplats på min bok-topp-lista.

Betyg: SOLKLAR 5:A!

Köp den på svenska på Adlibris och Bokus, eller på engelska på adlibris eller bokus!


Catching Fire

PART III

Jag fortsätter att mata på i "Catching Fire". Kan inte sluta!!!!

Grym bok!

Jag har läst till kapitel 14 nu i ”Catching Fire” av Suzanne Collins och den är så fruktansvärt GRYM! Det är nog en utav de bästa, nej, det är nog den bäst bok jag läst, hittills. Jag var tänkte att den är nog bra vid kapitel 1 och jag var fast i kapitel 4!
Den är så spännande och oförutsägbar att nu när jag skriver detta skakar mina händer. Vid varje slut på ett kapitel händer det något så man tänker att bara ett kapitel till!!
Nu måste jag sätta mig och läsa vidare...!
(Som ni ser har jag inte något dåligt att säga om boken eller en blekaste aning om vad som ska hända!)

Längre och Längre

...blir listan på alla böcker jag vill läsa. Efter catching fire blir det så klart Mockingjay (som är den tredje och sista delen i the hunger games triologin), därefter:
1. Silence-Becca Fitzpatrick
2. The Awakening och The Struggle- L.J Smith
3. Wake-Lisa Mcmann
4. Blue moon- Alyson Noël
5. Vampire Academy-Richelle Mead
6. Hades- Josephine Angelini
7. ? finns så många fortsättningar på alla böcker som jag läst!!

Alperna!

Nu bär det av mot sydligare breddgrader! Skidåkning och förhoppningsvis mycket sol. Jag har laddat med "Catching fire" som kommer vara min vän nu de närmaste dagarna, vilket är tur eftersom jag inte har hunnit läsa så mycket på grund av skola.
41 DAGAR KVR TILL PREMIÄREN AV THE HUNGER GAMES!!

Ljudet av ditt hjärta

Författare: Stephanie Meyer

Försvinnanden. Dödsfall. En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt efter hämnd Bella befinner sig i åter igen fara.

Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och vänskapen med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.

Men Bella har också ett annat val att göra valet mellan liv eller död. Men vad är vad?


(föregångare om jag kunde drömma, när jag hör din röst)
Boken är mycket bra! Jag tycker att den kunde kännas som en transportsträcka mellan den andra och fjärde boken. Men samtidigt betydde den mycket för den totala historien!

Jag gillar hur Bella och Jacobs relation fortsätter att växa, detsamma med kärleken till Edward. Man får en glimt av hur livet skulle bli med Jacob och en annan med Edward. Jag älskar scenen i filmen när Jacob och Bella kysser varandra.

En annan sak med boken som gör den till vad den är (d.v.s det stora valet för Bella) är historierna. Rosalies historia om hur hon skulle gifta sig men sedan blir lämnad att dö en sen kväll, kvällen då Carlisle hittar henne, får en att inse varför hon är som hon är mot Bella.
Jaspers historia om vampyrarmén och hur han var tvungen att döda vampyrerna som blivit för ”gamla” gör att jag fattar hur mycket smärta han verkligen bär på!
En sak som jag älskar är när Bella följer med Jacob till Quileute-mötet och får höra deras förfäders historia och hur de ser på vampyrer.

Allt som allt får boken 3/5 stjärnor det som drar ner betyget är längden på velandet!

Köp boken här!


Ljudet av ditt hjärta

Quotes from the girl on fire

“Katniss: 'What about you? Ive seen you in the market. You can lift hundred pound bags of flour'. I snap at him
Tell him that. Thats not nothing.
Peeta: "Yes and Im sure the arena will be full of bags of flour for me to chuck at people.”


Nämen alltså...

Jag är fast... Jag läste till kapitel 5 igår i "Catching Fire" och det var så att jag fick bestämma mig för att sluta annars hade jag sträckläst hela natten. En sak är säker Collins vet hur man fångar sina läsare!

Catching Fire

För jag var sjutton år, sjutton år i staden...

Jag sitter här och inser att sjutton är en populär ålder i böckernas fantsyvärld! Jag ska ge er ett par exempel så ni fattar vinken!
-Edward Cullen Twilight


Helena Hamilton Helena


Elena Gilbert Vampire DiariesTaggad för en ny bok!

Nu när jag läst ut "Helena" ska jag börja på del två i "the Hunger Games", "Catching fire", av Suzanne Collins. Det känns ju bra nu med en ny bok nu när sportlovet är på väg.
Catching Fire

Keep on talking, angels...!

“Checkmate, bitch.”  Är ett av mina favoritcitat från Arianne(Fallen)


http://www.adlibris.com/se/covers/M/0/55/0552561738.jpg

Helena - Starcrossed 1

Författare: Josephine Angelini

Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.

Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren .

Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.

Men det är inte bara hon som bär på en stor hemlighet: När Helenas och Lucas känslor för varandra går från iskallt till stekhett visar det sig att deras liv är bundna till en tragedi som utspelade sig för flera tusen år sedan. Precis som Sköna Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull. Ett krig som kan förgöra världen.

Trots att Helen och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?


När jag började läsa denna boken var jag tveksam men taggad! Det är den första bok jag läst inom grekisk mytologi, vilket var en spännande ny värld. Framsidan ser rätt så billig ut enligt mig, fast handlingen verkade vara rätt bra ändå!
Det tog ett tag innan jag verkligen började läsa boken och det enda jag väntade på var incidenten i korridoren mellan Helena och Lucas. Jag följde min 100-sidors-regel, fast kan man väl inte säga att jag var när jag kom till sida 100 men jag var definitivt nyfiken!
Boken var ganska bra ändå, den bevisade det här med att inte döma boken efter omslaget! Den hade spänning och några intressanta skruvar. Karaktärerna var genomtänkta och presenterades bra! Jag gillade dem förbjudna kärleken i boken, för den är inte som i t ex ”Twilight” där man vet att Bella och Edward blir tillsammans.
”Helena” är den Angelinis debutroman och den första i en triologin ”Starcrossed”.
Mina starkaste klagomål går nästan till översättaren som gör ett antal missar som gör att jag önskar att jag läst den på engelska! Bland annat har hon skrivit ”dem” istället för ”den” plus att det är citattecken på fel ställen vilket gör texterna förvirrande. Jag kommer förmodligen läsa de andra böckerna på engelska.”Helena” kändes mycket lång eftersom den var på 500 sidor och hade nitton kapitel varav några var på 50 sidor!

Överlag var boken bra, men översättningsmissarna och kapitellängden drar ner på betyget!
Betyg: 3 stjärnor

Köp den på adlibris eller bokus!

http://image.bokus.com/images2/9789163868719_large_helena