Önskelista!

Inser att jag önskar mig mest böcker i julklapp... Men det finns ju så många bra! Jaja här kommer några:

The Immortals: Blue Moon

Blue moon (Alyson Noël) fortsättning på Evermore


Catching fire (Suzanne Collins) fortsättning på the Hunger Games


Silence (Becca Fitzpatrick) 3:e boken i the Hush Hush-saga


Förhoppningsvis så blir det ju några recensioner på dem sen efter jul! ;)

THE HUNGER GAMES-kommentar

Kommentar till the hunger games-trailer på youtube:
The girl who was on fire+the boy with the bread=toast
Haha:D

För er som inte förstår är det ett par smeknamn till huvudpersonerna, Katniss och Peeta.


Crescendo

Författare: Becca Fitzpatrick

Noras lycka med Patch som skyddsängel blir kortvarig. För hon misstänker snart att han vill henne illa och bryter därför deras band. Patch svarar med att genast börja dejta Marcie, Noras värsta fiende och verkliga plågoande.

Det går så långt att Nora inte bara fruktar för sitt eget liv utan också börjar misstänka att det är Patch som ligger bakom mordet på hennes pappa. Kan Nora lita på sin skyddsängel?Är hans hemligheter farligare än hon någonsin kan föreställa sig?

Förlorad ängel av Becca Fitzpatrick är den olidligt spännande uppföljaren till succéboken Fallen ängel.


Patch är Noras skyddsängel, inte bara det utan även hennes grymt snygge pojkvän, men lyckan varar inte länge. Patch börjar att försvinna och åka ifrån Nora utan anledning. Nora blir alltmer misstänksam, när hon inser att hon aldrig har ens varit hemma hos honom känns det som att hon inte känner honom längre. När Nora får reda på vart det är som Patch försvinner till blir hon arg, Marcie Millar, hon säger saker hon inte riktigt menar och rätt som det är så står hon där ensam, medan Marcie får Patch. Noras desperata försök med att få reda på vad som hände den där natten då hennes pappa mördades blandas upp med att hennes barndomskompis Scott kommer tillbaka till stan. Hon upptäcker snart att Scott verkar ha samma krafter som Patch.

Boken är bra men inte ens i närheten av den första, enligt mig. Den var rätt tråkig ibland men när man väl hade kommit ordentligt in i den så händer det saker på saker och man vill nästan inte lägga ifrån sig den. Saker ur Noras förflutna dyker upp och snart vet hon inte om den hon trodde att hon var är den hon är?
Boken är den den andra i the hush-hush saga

Betyg: 4/5

Köp den
på SVENSKA - ADLIBRIS eller BOKUS
på ENGELSKA - ADLIBRIS eller BOKUS
Crescendo


THE HUNGER GAMES

Författare: Suzanne Collins

Katniss Everdeen är 16 år och bor i Panem, en plats som tidigare var känt som Nordamerika. Panem består av the Capitol (huvudstaden) som omges av 12 distrikt, förut var det 13 men de gjorde uppror och Panem förstörde det distriktet. Varje år anordnar the Capitol "the hunger games" där en flicka och en pojke mellan åldrarna 12-18 år från varje distrikt får åka till the Capitol och tävla mot varandra. Den som vinner är den som överlever, d.v.s. spelet går ut på att man ska döda varandra. Katniss lillasyster Prim blir vald till att delta i spelen, men det tillåter inte Katniss som anmäler sig frivilligt till att delta. Pojken som blir uttagen är Peeta Mellark och mellan dessa två uppstår någon sorts romantisk vänskap. Båda hatar the Capitol och vill bevisa att de inte äger dem.

Denna boken är sjukt bra, jag berättar och tipsar om den till alla mina vänner. Den är lätt och komma in i den även om det utspelar sig under en annan livstid. Det jag undrar över är vart resten av världen har tagit vägen, är vi utdöda eller något(?), för vi kan ju inte bara ha sett på när det här hände, eller?
Jag läste den under ett projekt i engelskan vilket gjorde att jag fick läsa på mina engelskalektioner och det är ju bara ett stort plus.
Suzanne är smart när hon avslutar boken för allt man tänker är JAG VILL HA MEEER! Den är spännande och den sätter igång hjärnan. Min lärare sa att hon tyckte att den andra boken var nästan mer spännande, det vill jag säga att det är inte lite!

Boken finns på svenska och filmatiseringen kommer ut 23 mars 2012! (trailer:http://www.youtube.com/watch?v=p-5ANq4sAL0)

Betyg: 5/5 HELT KLART!!

Köp den här!hmmm...

...vad ska läsas härnäst? Jag håller på med The hunger games just nu men vet inte riktigt vad jag ska göra när den är slut! I bokhyllan står ju "Starcrossed-Helena" och "Angelologi" plus att jag vet cirka 6 andra böcker jag vill läsa!!!

Om jag kunde drömma (Twilight)

Författare: Stephanie Meyer

Bella Swan flyttar till Forks en relativt tråkig stad i Washington. Klimatet består mestadels av regn och kallt väder vilket inte är en stor hit hos Bella som kommer från Phoenix. Hon får nästan direkt några kompisar som vill vara med henne, men när hon ser Edward för första gången blir hon direkt intresserad av honom och hans familj. Efter några dramatiska händelser inser hon att allt inte riktigt är som det verkar med Familjen Cullen.


Detta är en av mina favoritböcker! Hela serien är väldigt väluppbyggd. Jag ska snart läsa om hela bokserien bara för att den är så bra, fast på engelska. "Om jag kunde drömma" är den första boken i serien som gjort succé över hela världen. Boken ligger nog tvåa på min lista över seriens böcker. Först ligger "Så länge vi båda andas" som är den sista boken i serien.

Kom ihåg att bara för att du är ett Harry Potter-fan betyder inte det att du inte kan gilla twilight för att jag älskar båda serierna!! Köp den här

Betyg: 3.9/5Harry Potter och hemligheternas kammare

Författare: J.K Rowling

Harry fick världens bästa födelsedagspresent förra året när han blev elva; han fick reda på att han var en trollkarl och att han skulle få gå på en skola där man lärde sig magi!
Men hans bästa vänner Hermione och Ron har inte hört av sig på hela sommaren. Harry undrar om det är så att de har glömt av honom...
På Hogwarts har mystiska saker börjat hända, elever blir överfallna och förstenade av någon på slottet, samtidigt finner Harry att han har fått sig en liten ny beundrare. Och hur ska han klara av den nya läraren i försvar mot svartkonster, flickfavoriten och kände äventyraren professor Gyllenroy Lockman?

I denna boken var det väldigt mycket som hände i början, när man hade läst färdigt om en sak kommer det in en annan sak och precis när man har ”glömt” något tas det upp igen.
Detta året börjar även Ginny på Hogwarts och hon har väldigt svårt att prata framför Harry. Harry får även en beundrare till skolan, Colin Creevy, som konstant följer efter Harry och tar bilder.
Jag har så många favoritscener i denna boken! En av dem är när Harry får för första gången träffa sin nya lärare i en bokaffär. Tjejerna är som galna i honom och killarna tycker inte om det. Gyllenroy Lockman är så berömd att det har fullständigt stigit honom över huvudet. Efter det att professorn har släpat Harry framför kameran på en reporter så kommer även Draco till platsen vilket gör det hela väldigt intressant...!
Jag verkligen älskar Dobby och hur han rymmer och ständigt försöker hjälpa till, men han kanske ska försöka ta det lite lugnt ibland med hjälpandet.

köp den här

Betyg: 4/5Harry Potter och fången från Azkaban

Författare: J.K Rowling

Harry rymmer från Dursleys efter att Vernons syster kommit på besök. Han åker till Den läckande kitteln för att bo där ett tag innan han reser mot skolan igen. Ron och hans familj vann lite pengar och använde dem för att resa till egypten och hälsa på den äldsta brodern som bor där.
Hela trollkarlsvärlden lever i skräck därför Sirius Black har rymt från det hemska trollkarlsfängelset Azkaban. Black sägs ha mördat tolv mugglare plus sin gamle vän Peter Pettigrew. Man får även träffa den nya proffessorn, Lupin, som var nära vän med Harrys föräldrar. Som om det inte var nog med allt detta så spår hela tiden spådomsläraren att Harry ska dö!

Detta är min favorit i serien. Man får träffa många personer ur Harrys föräldrars liv. Denna är som alla böcker i serien väldigt välskriven. Boken har väldigt mycket humor, vilket jag gillar, och den var också känslosam. J.K lyckas med att fortsätta att trollbinda sina läsare. Jag får rysningar av dementorerna. Denna bok får
5 av fem 5 stjärnor!

Betyg 5/5

Köp den här!

Evermore

Författare: Alyson Noël

Ever Bloom är en tonåring som har överlevt en bilkrasch som tog livet av hennes föräldrar, syster och labrador. Nu bor hon hos Sabine, hennes faster, i en lyxig lägenhet. Ever har gått från att vara en av de sötaste och populäraste på hennes gamla skola till att vara en utstött tjej som gömmer sig bakom stora tröjor och solglasögon. De enda vänner hon har är goth-tjejen Haven, som inte får tillräckligt med uppmärksamhet från familjen, och Miles, killen med ett hjärta för musikaler. Ever har en gåva (eller förbannelse som hon själv skulle kalla det!), ända sedan olyckan har hon kunnat höra folks tankar, se deras auras och veta hela deras livshistoria med bara en beröring, förutom på den nya killen, Damen, som gör att allt omkring henne blir tyst.

Denna bok var en som jag var lite osäker på, men jag gillar den! Man kastades in i handlingen men sedan blev den lite segare. Avslutet tyckte jag var riktigt bra, det var bara svårt att hänga med ibland. Jag har börjat tröttna på alla dessa böcker om någon stackars tjej som sedan träffar en kille som gör att allt blir bra... Ever reagerar inte som dem andra när hon fattar vad Damen är vilket jag tycker är bra för jag hade blivit helt skakis jag med! Fast ärligt talat har jag lite problem med de odödliga i boken, fast omslaget är snyggt!
Allt som allt var det en hyfsat bra bok och jag vill läsa fortsättningen!

Betyg: 3/5

Boken finns nu på svenska!!
Köp den här


Förlåt för...

...inaktiviteten! Ska genast uppdatera med en recension!:)