Något ni måste lyssna på

Har ni hört The hunger games soundtracket?
Sjukt bra! Det finns många olika album och låtar, t ex Panems nationalsång. Det är bara att söka på 'the hunger games' så kommer det upp!
Här kommer några av mina favoriter:
- Eye's open - Taylor Swift
- Just a game - Birdy
- Rules - Jayme Dee
- Abraham's daughter - Arcade fire
- Panem's anthem - District tribute
-Rue's lullaby - District tribute
Alla låtar finns på Spotify!

Nästa bok att läsa

Jag har nu precis börjat på WAKE (första boken  en triologi) men suget efter att läsa om även Catching Fire. (Fatta eld, andra boken i The Hunger Games) Suzanne är ju smart på det viset att när hon skriver avslutar hon på ett sätt så man hela tiden vill ha mer, även om det var andra gången jag läste hungeerspelen och jag vet hur det slutar så måste jag bara läsa vidare. Det är alltså förmodligen det som jag tänker göra härnäst, men först ska jag självklart läsa färdigt WAKE!

THE HUNGER GAMES

Författare: Suzanne Collins

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!


The hunger games utspelar sig i framtiden i ett land som heter Panem. Panem är ett land som har rest sig ur askan av forna Nordamerika. Det är indelat i tolv distrikt med en stor glänsande, rik huvudstad. Varje år arrangerar Huvudstaden Hungerspelen för att påminna folket om Huvudstadens totala grepp över dem.
Katniss Everdeen, som är flickan vi följer, är sexton år. Hon bor i distrikt tolv (det fattigaste av alla distrikt) med sin lillasyster och mamma. Hon spenderar mycket tid i skogen med sin bästa vän Gale. Katniss ser på huvudstaden med hat och hungerspelen för henne är samma sak som att dömas till döden.
Jag har läst boken på engelska och språket är relativt lätt, det är några få ord man fastnar på men det är inget man inte förstår i sammanhanget. Jag har bara kollat lite i den svenska boken och jag gillar inte riktigt den, jag såg till exempel att de har förändrat det engelska ordet "Avox" (ni fattar när ni läst boken vad det är) till "en stum".

Det är lite ledsamt att lämna dagarna med The Hunger Games bakom mig- igen. Vad ska jag säga? Boken är lika bra som den har varit innan. Jag lade märke till fler detaljer nu än förut. Jag började även tycka om varenda liten karaktär i boken, om jag ska vara ärlig så blandade jag ihop vissa karaktärer första gången, men nu är allt glasklart! Jag känner verkligen med varje karaktär och förstår dem på ett helt nytt sätt, och när varje tribut dör är det så hemskt! (Kanske börjar jag bli lite väl besatt?) Även fastän början är lång så så gör det mig inget, för den är så bra och håller mig intresserad vid varenda ord på varje sida. Jag älskar hela serien och allt med den. Den är hemsk och super och får en verkligen att tänka till, vill jag lämna denna värld om den är på väg mot detta håll? Detta kommer att bli en bok jag kommer att läsa om många gånger, jag planerar även att läsa om Catching Fire och Mockingjay bara föratt de är så bra!

Slutligen vill jag säga; läs denna boken! Den får en att tänka till och jag vill verkligen att alla ska förstå vad det är jag pratar om. Mina tips: 1. Läs böckerna 2. Se filmen 3. Lyssna på musiken

Betyg: 5/5

Köp den:
på svenska - adlibris eller bokus
på engelska - adlibris eller bokus

The Hunger GamesLäs om!

Jag rekomenderar alla er att läsa om böcker ni tycker om! Just nu läser jag om The Hunger Games (det är därför vi har detta hunger games-tema) och den är nästan mer spännande nu! Jag funderar på att läsa om de andra böckerna i serien, men det får nog vänta lite!

Jag har nu läst om tre böcker det senaste halvåret, Breaking Dawn, Hush Hush och nu håller jag på med Hunger Games, och jag gillar det verkligen. Som jag säkert har sagt tidigare så fattar man så mycket mer när man läser om böcker. Man lägger märke till så mycket mer småsaker än vad man gjorde innan. När man läser om en bok så ser man också om den verkligen är så bra som man trodde, älskar man den fortfarande när man har läst om den så är den bra annars... Det är nog därför många inte läser om vissa böcker, man är väl rädd att man inte ska gilla boken längre.

I alla fall, läs om böcker för även om risken finns att du gillar boken mindre så är chansen lika stor att du kommer att älska boken ännu mer efteråt!

Effie Trinket

"But I said, and this was very clever of me, I said, 'Well, if you put enough pressure on coal it turns to pearls!"


Redan ute!

Visste ni att man redan kan boka "the hunger games"-dvd:n på discshop och cdon?
Filmen utkommer runt augusti som det nu ser ut, jag skulle bara få panik på att jag inte skulle få filmen på flera
månader! Jag kommer att köpa den så fort den kommer ut, men alltså inte boka den innan det!

I alla fall så kommer här ett citat från en artikel om "The huger games"-filmen som jag verkligen gillade!

"Stoppa undan blodfattiga "Twilight" och låt Harry Potter för alltid vila i frid. Detta är smaskigare, mer spännande och nervigare"Expressen

The hunger games på topp

Jag var inne lite på adlibris och såg detta:The Hunger Games ligger etta, the hunger games boxen ligger tvåa, Mockingjay trea och Catching fire fyra på topplistan för utländska inbundna/häftad!

Catching Fire-citat

“It takes ten times as long to put yourself back together as it does to fall apart.” - Finnick Odair

WAKE + THE HUNGER GAMES

Nya böcker har kommit i brevlådan. Jag är nu stolt ägare till THE HUNGER GAMES (Första boken i hunger games triologin) och WAKE (första boken i WAKE-triologin)!

Detta startar ännu en re-read för att ge er en mer utförlig recension på även denna bok (The Hunger Games)!
Mitt mål är att ha läst ut den inom 12 dagar, en för varje distrikt.


HUSH HUSH

Författare: Becca Fitzpatrick

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande.

Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...


Jag ville läsa om denna bok för att ge er en lite mer utförlig recension än den tidigare, plus att jag älskar den här boken!
Boken utspelar sig i Coldwater, USA, där man får följa Nora Grey. Den utspelar sig i nutid fast eftersom den är en fantasybok så är den ju lite annorlunda mot verkligheten.
Man får följa Nora som är en 16-årig tjej som aldrig tänkte på killar till skillnad från sin ärkefiende Marcie Millar, hon fokuserade på sitt skolarbete, men det var före Patch Cipriano. Nu dras hon till den mystiska killen, emot sin vilja, och han verkar inte ge sig när det gäller att få henne. Vee Sky, hennes bästa vän, råder henne till att hålla sig borta, samtidigt som hon tvingar på Nora en annan kille, Elliot. Även denna kille ger henne dåliga vibbar, nästan värre än med Patch. Samtidigt som allt detta händer så får Nora galna hallucinationer som är mycket verklighetstrogna.
Jag har läst boken på engelska, båda gångerna, så jag vet inte hur översättningen är, men det engelska språket är mycket lättförstått. Det var vissa ord man fastnade på men det var inget som man inte kunde lista ut i sammanhanget.

Jag gillar verkligen den här boken, ja den kanske är lite lik twilight men inte mycket. Jag får intrycket av att Patch verkligen är farlig, till skillnad från Edward, men också en kille som man faller för. Hans bad-boy-het är fantastisk, Becca är duktig på att bygga upp karaktärer. Boken har en handling som är spännande och den tar vändningar som man inte förväntar sig. Jag gillar att Nora faktiskt irriterar sig på Patch och inte faller handlöst för honom. Hon kämpar emot men det räcker inte hela vägen. Man märker i slutet att alla trådar knyts ihop till slutet men att den har plats för en uppföljare. Sedan är ju Vee där för att lätta upp stämningen med hennes otroliga kommentarer.

Betyg: 5/5

Köp den:
på SVENSKA - ADLIBRIS eller BOKUS
på ENGELSKA - ADLIBRIS eller BOKUS


Hush, Hush

Mer än ögat ser

Författare: Melissa Marr

Aislinn är sjutton år och en till synes helt vanlig tjej. Hon är kär i Seth, en kille som många tjejer dras till. Men om hon avslöjar sina känslor för honom är hon rädd att förstöra deras vänskap.

En ny kille i skolan, Keenan, börjar intressera sig för henne. Hon känner sig märkligt dragen till honom på ett nästan sjukt sätt. Men det är något konstigt med honom. Är han som hon?

För Aislinn är allt annat än vanlig - hon ser mer än andra. Precis som sin mor och mormor är hon "synsk" och kan se de osynliga. En gåva som hon helst skulle slippa. För de osynligas värld är både vackrare och grymmare än något öga skådat.

Nu hemsöker de henne. Uppvaktar henne. Men vad är det egentligen de vill henne?

Bra? Jag vet inte. På något sätt känns den inte bra, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag var väldigt taggad inför denna boken men den blev till en besvikelse. Jag kan inte riktigt sätta ord på vad det var som var mitt problem med boken. Karaktärerna var okej, fast det var inga riktigt bra. Jag kände inte att jag riktigt brydde mig om dom, vilket är ett stort minus.
Sedan var det det här med Keenan och Seth, i vanliga fall brukar jag vilja att personen i fråga blir ihop med en av dem, men nu kände jag inget. D.v.s jag föll inte för någon av dem, de var lite bleka och tråkiga.
Jag glömde av boken, dess handling vad som hände innan jag slutade läsa, inte bra! Översättningen var inte heller särskilt bra, jag kanske hade gillat den på orginalspråket mer. Men orden kändes lite tama...

Men nog av det negativa, det var faktiskt några saker jag gillade. Donia som var en slags gammal flamma till Keenan som blivit en vinterflicka. Det var den enda karaktären jag kände något för, jag tyckte synd om henne och förstod hennes sorg.
Omslaget, mycket snyggt.

Jag är rätt så säker på att det finns folk som vill läsa den och som kommer att tycka om den. Boken är okej, ett tidsfördriv, men inte mer. Fast jag tror ändå att jag kanske kommer att läsa nästa bok i serien!

Betyg: 2/5

Köp den:
på Svenska på Adlibris eller Bokus
på Engelska på Adlibris eller Bokus


Mer än ögat serNora+Patch

Ett litet citat från crecendo!

“I nibbled my lower lip. "If you could see into my past just by touching my back, you'd have a hard time resisting the temptation too."

"I have a hard time keeping my hands off you without that added bonus.”