HUSH HUSH

Författare: Becca Fitzpatrick

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande.

Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...


Jag ville läsa om denna bok för att ge er en lite mer utförlig recension än den tidigare, plus att jag älskar den här boken!
Boken utspelar sig i Coldwater, USA, där man får följa Nora Grey. Den utspelar sig i nutid fast eftersom den är en fantasybok så är den ju lite annorlunda mot verkligheten.
Man får följa Nora som är en 16-årig tjej som aldrig tänkte på killar till skillnad från sin ärkefiende Marcie Millar, hon fokuserade på sitt skolarbete, men det var före Patch Cipriano. Nu dras hon till den mystiska killen, emot sin vilja, och han verkar inte ge sig när det gäller att få henne. Vee Sky, hennes bästa vän, råder henne till att hålla sig borta, samtidigt som hon tvingar på Nora en annan kille, Elliot. Även denna kille ger henne dåliga vibbar, nästan värre än med Patch. Samtidigt som allt detta händer så får Nora galna hallucinationer som är mycket verklighetstrogna.
Jag har läst boken på engelska, båda gångerna, så jag vet inte hur översättningen är, men det engelska språket är mycket lättförstått. Det var vissa ord man fastnade på men det var inget som man inte kunde lista ut i sammanhanget.

Jag gillar verkligen den här boken, ja den kanske är lite lik twilight men inte mycket. Jag får intrycket av att Patch verkligen är farlig, till skillnad från Edward, men också en kille som man faller för. Hans bad-boy-het är fantastisk, Becca är duktig på att bygga upp karaktärer. Boken har en handling som är spännande och den tar vändningar som man inte förväntar sig. Jag gillar att Nora faktiskt irriterar sig på Patch och inte faller handlöst för honom. Hon kämpar emot men det räcker inte hela vägen. Man märker i slutet att alla trådar knyts ihop till slutet men att den har plats för en uppföljare. Sedan är ju Vee där för att lätta upp stämningen med hennes otroliga kommentarer.

Betyg: 5/5

Köp den:
på SVENSKA - ADLIBRIS eller BOKUS
på ENGELSKA - ADLIBRIS eller BOKUS


Hush, Hush

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback