Fallen

Författare: Lauren Kate

Vad händer om den personen som du är menad att vara med aldrig kunde bli din? 17-åriga Lucy (Lucinda) förälskar sig i en vacker och intelligent kille, Daniel, på hennes nya dystra internatskola Swords and Cross. Men hon kan inte skaka av sig känslan att hon redan har känt så här, med Daniel,  med killen hon inte ens kommer ihåg att hon har lagt ögonen på.

Det första som trollbinder en är omslaget, men låt dig aldrig luras av det. Detta var en bok med en lång startsträcka, jag vill inte tracka ner boken för den blir verkligen bra. Den är nog lite som Harry Potter på det sättet, Lauren behöver sidor och kapitel på sig att förklara. Men den blir upprepande med mötena med Daniel som alltid slutar på samma sätt och den ständiga kampen mellan Cam och Daniel blir lite ”Twilight-ig”!
Fallen är den första boken i en serie i fyra delar. Jag har redan sagt att jag inte har tyckt om tvåan så mycket, men den kan ju vara så att Kate även behövde lång start här.
Jag gillar historien, älskar den inte, men gillar den. Mörk och gotisk är stämningen igenom alla kapitel. Jag gillar också att Lucy inte beskrivs som den stereotypiska tjejen som alla känner igen sig i, utan hon är tjejen som var med i en olycka där hon överlevde men som tog död på hennes pojkvän, vilket gör att misstankar reser sig runt henne.

Fallen finns inte på svenska, än, men ska som det ser ut nu bli film!

Betyg: 3/5

Köp här!

http://www.adlibris.com/se/covers/M/0/55/0552561738.jpgKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback