Helena - Starcrossed 1

Författare: Josephine Angelini

Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.

Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren .

Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.

Men det är inte bara hon som bär på en stor hemlighet: När Helenas och Lucas känslor för varandra går från iskallt till stekhett visar det sig att deras liv är bundna till en tragedi som utspelade sig för flera tusen år sedan. Precis som Sköna Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull. Ett krig som kan förgöra världen.

Trots att Helen och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?


När jag började läsa denna boken var jag tveksam men taggad! Det är den första bok jag läst inom grekisk mytologi, vilket var en spännande ny värld. Framsidan ser rätt så billig ut enligt mig, fast handlingen verkade vara rätt bra ändå!
Det tog ett tag innan jag verkligen började läsa boken och det enda jag väntade på var incidenten i korridoren mellan Helena och Lucas. Jag följde min 100-sidors-regel, fast kan man väl inte säga att jag var när jag kom till sida 100 men jag var definitivt nyfiken!
Boken var ganska bra ändå, den bevisade det här med att inte döma boken efter omslaget! Den hade spänning och några intressanta skruvar. Karaktärerna var genomtänkta och presenterades bra! Jag gillade dem förbjudna kärleken i boken, för den är inte som i t ex ”Twilight” där man vet att Bella och Edward blir tillsammans.
”Helena” är den Angelinis debutroman och den första i en triologin ”Starcrossed”.
Mina starkaste klagomål går nästan till översättaren som gör ett antal missar som gör att jag önskar att jag läst den på engelska! Bland annat har hon skrivit ”dem” istället för ”den” plus att det är citattecken på fel ställen vilket gör texterna förvirrande. Jag kommer förmodligen läsa de andra böckerna på engelska.”Helena” kändes mycket lång eftersom den var på 500 sidor och hade nitton kapitel varav några var på 50 sidor!

Överlag var boken bra, men översättningsmissarna och kapitellängden drar ner på betyget!
Betyg: 3 stjärnor

Köp den på adlibris eller bokus!

http://image.bokus.com/images2/9789163868719_large_helenaKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback