Catching Fire

Författare: Suzanne Collins

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla...

Boken utspelar sig som den förra i framtiden, fast nu är det efter den 74:e hungerspelen, i Panem. Katniss är på väg ut i landet på hennes victory tour (vet inte vad det heter på svenska!) där hon ställs på prov på riktigt av huvudstaden. Nu är det inte bara hon som kan bli skadad av huvustadens grymma straff, utan även hennes nära och kära! Språket (Jag har ju läst den på engelska om ni missat det) är lätt att förstå och boken slukar upp en tills man blir ovetandes om omvärlden.
Katniss är starkare, mer sårbar, mer förtvivlad än någonsin. President Snow hatar henne för att hon har gjort narr av Panem och Hungerspelen, fast det verkar som att invånarna i Panem älskar henne. Det blir en fight utan dess like som genomsyrar hela boken. Självklart är Haymitch tillbaka med sitt onyktra humör som vanligt, han stöttar sina tributer som en mentor ska göra, fast på hans egna annorlunda vis.


Herregud! Jag blir sällan så här fast i en bok. Som jag har sagt i tidigare inlägg så är den fantastisk! Alla är otroliga karaktärer som lever i en hemsk men otrolig värld.
Jag läste om hur Suzanne kom på serien och Hungerspelen, det var så att hon tittade på tv och på en kanal såg hon ett program där folk tävlade mot varandra och på en annan var det bilder på invasionen i Irak, de två började smälta ihop och bildade Hungerspelen- det är fantastiskt hur våra hjärnor arbetar.
”Catching Fire” en en utav få uppföljare som faktiskt lyckas vara bättre än sin föregångare. Det är en riktig bladvändare som får en att säga ‘bara en sida till’. Det enda som jag kan säga är ett pyttelitet minus är att ibland hände det så mycket att det blir det svårt att hänga med, men boken klättrar ändå upp på en förstaplats på min bok-topp-lista.

Betyg: SOLKLAR 5:A! (eller 8/5)

Köp den:
på svenska - Adlibris eller Bokus
på engeska - Adlibris eller Bokus


Catching Fire


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback